Whiskyclub Leidschendam-Voorburg

Al vanaf mijn twintigste zit ik in de wijn. Familie en vrienden vragen wel eens aan mij of ik wijn in plaats van bloed door mijn aderen heb lopen. Ik zelf denk wel eens aan dat laatste en ik moet u zeggen dat het goed voelt.

Peter Verbeek

Peter Verbeek

De laatste jaren ben ik echter ook gegrepen door een ander virus; Maltmania. Uiteraard kende ik, als slijter, het product whisky. De basiskennis was goed maar wijn had steeds mijn voorkeur, totdat ik weer eens een paar whiskyproeverijen bezocht. Het kwam, overviel me en maakte dat ik er meer van wilde weten, het Maltmaniavirus had me te pakken!

Wat daarna gebeurde, kunt u beter zelf in onze slijterij in Leidschendam komen bekijken. Zo hebben wij ons whiskyassortiment in een rap tempo uitgebreid van zo`n 100 soorten naar maar liefst 700 soorten whisky!

In de slijterij staan alle werkende distilleerderijen uit Schotland. Alles netjes gesorteerd op regio. Zo vindt u daar de whisky`s uit de Lowlands, Highlands, Speyside, Islay en de Islands.

Onder de slijterij, in onze Schatkamer, vindt u nog meer whisky! In de Schatkamer hebben wij diverse distilleerderijen uitgelicht. Hier vindt u dus meerdere soorten whisky van één distilleerderij. Zo is Edradour, de kleinste distilleerderij van Schotland, flink vertegenwoordigd en ook Benriach krijgt van ons speciale aandacht. In totaal zijn er zo`n 20 distilleerderijen die wij in de spotlight zetten.

Ook krijgen de onafhankelijke bottelaars onze speciale aandacht. Onafhankelijke bottelaars zijn personen die constant op zoek zijn naar juweeltjes van whisky. Deze verdwijnen meestal in de massa, maar zij kopen dit juweeltje op, geven ze vaak een speciale fustlagering, bottelen ze zelf en brengen de whisky dan op de markt.

Op deze manier worden er waanzinnig mooie whisky`s op de markt gezet, die we anders nooit zouden kunnen proeven. Het spreekt voor zich dat de flessen van onafhankelijke bottelaars iets duurder zijn dan het standaard werk. Het zijn vaak whisky`s waarvan de voorraad beperkt is ( meestal slechts enkele honderden flessen ), van bijzondere jaargangen zijn of zelfs komen van gesloten distilleerderijen. Enkele onafhankelijke bottelaars die wij voor u in de Schatkamer hebben staan zijn: Adelphi, Carn Mòr, The Ultimate, Gordon & MacPhail, Signatory, Berry Bros, Wemyss en Provenance. Omdat ons assortiment voortdurend in beweging is, is het niet mogelijk om ons hele assortiment te beschrijven. Het gebeurt namelijk te vaak dat ik op bepaalde site`s whisky`s tegenkom die er uiteindelijk toch niet zijn. En om die teleurstelling te voorkomen, nodig ik u graag uit om in de slijterij het mooie assortiment te komen bekijken. Met of zonder glaasje in uw hand!

Uiteraard kunt u ook via de mail contact met ons opnemen als u specifieke vragen heeft. Ook als u op zoek bent naar een speciale whisky, hoor ik dat graag van u. “Gaat mij niet lukken” zult u mij niet vaak horen zeggen!

Sinds 2011 versterkt Mike, mijn oudste zoon, het team. Hij runt ons filiaal in Delfgauw en is ook besmet met het Maltmania virus. Het whiskyassortiment groeit met de week en ik durf nu al te beweren dat zijn whiskyassortiment groter is dan die van de in de omtrek liggende slijterijen. Een reden om hem ook eens met een bezoekje te vereren.

Slànthe

Peter Verbeek
Website : www.gallengallverbeek.nl