Exclusief McGibbon’s

Exclusief voor de Commitment To Malt: McGibbon`s blended whisky!

Eindelijk!

Na jaren op strooptocht te zijn geweest naar een Malt whisky die wij als Commitment To Malt konden gaan importeren zijn wij tot de conclusie gekomen dat deze missie niet geslaagd is. Alle Schotse distilleerderijen zijn in handen van de grote jongens en aangezien wij maar klein zijn visten wij altijd naast het net.

Maar … zoek en gij zult vinden!

De importeurs in Nederland zullen ons best wel eens vervelend hebben gevonden. Telkens weer die mailtjes met de vraag of zij al iets speciaals voor ons hadden gevonden. Maar de aanhouder wint. Een week of vier geleden belden Teun van der Keijl van Wine World ons op met de mededeling dat hij iets voor ons had. Het bleek de blended Whisky van McGibbon’s. Blended, in eerste instantie viel dat natuurlijk even tegen. Wij, als Commitment To Malt, waren natuurlijk op zoek naar een malt whisky maar waren dus even vergeten dat dit een utopie is. Teun hielp ons snel uit die droom en vertelden ons dat wij juist blij moesten zijn met zijn aanbod, aangezien er maar weinig aanbiedingen zijn, en die in de toekomst ook niet zullen komen. Hij had gelijk. Na de opgestuurde proefflessen door geproefd te hebben waren wij het unaniem met elkaar eens; wij gaan met McGibbon’s in zee en gaan proberen deze bijzondere whisky en zijn verhaal te laten landden op de Nederlandse bodem. Een mooie uitdaging!

Een blended Whisky horen wij je denken. Ja een blended Whisky! Natuurlijk heeft de Malt Whisky onze voorkeur als wij, in alle rust, willen genieten van mooie geuren, kleuren en smaken. Maar laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon zin in iets “simpels” iets alledaags en voor elk moment van de dag en het liefst nog betaalbaar ook. Daarnaast bied een blended Whisky ons ook de mogelijkheid om meer mensen kennis te laten maken met het gouden vocht. Denk hierbij aan het maken van Long Drinks en Cocktails. Zo zijn wij nu bezig met het ontwikkelen Scottish Freedom, een heerlijke Long Drink en Scottish Fire, een fantastische Cocktail. Op deze manier proberen wij meer mensen kennis te laten met en te laten genieten van de mooiste drank op deze aarde: Whisky!
Laat dat nou net het motto van de Commitment To Malt zijn.

Oké, voordat wij onze paradepaardjes aan je gaan voorstellen volgt hier eerst wat info over de onafhankelijke bottelaar die de geestelijke vader van McGibbon’s is.

Douglas McGibbon & Company is een onafhankelijk, familiebedrijf en is super trots op de ouderwetse en ambachtelijke benadering van hun Schotse Whisky’s. De Company is in 1947 opgericht door Fred Douglas Laing – of FDL zoals hij in de whiskyindustrie genoemd word – dat is een jaar voordat hij het zusterbedrijf Douglas Laing & Co oprichtte. Douglas McGibbon & Company de derde generatie en word gerund door Fred Hamilton Laing en zijn dochter Cara. Zij selecteren alleen de beste familievaten die al tientallen jaren onaangetast en beschermd liggen te rijpen in hun koude, donkere en vochtige Schotse Warehouses. Pas na langdurige rijping en strenge controles word de inhoud van de vaten afgevuld als Malt Whisky of, in ons geval, geblend met graanwhisky`s.
Naast de blended Whisky’s McGibbon`s brengt Douglas McGibbon`s ook Glen Denny op de markt. In deze serie vindt je blended malt Whisky en oudere graanwhisky`s uit verschillende Schotse whiskyregio`s.

McGibbon's Red Ribbon

McGibbon’s Red Ribbon

McGibbon’s Red Ribbon
Onze premium Blended Scotch Whisky, McGibbon’s Red Ribbon kan zowel puur, met ijs, of met een druppeltje water worden gedronken. Daarnaast vormt hij de perfecte basis voor de Long Drink Scottish Freedom en de cocktail Scottish Fire.

Proefnotities:
Hints van vanille, gember en nootmuskaat in de neus gevolgd door verse citroenschil.
Het gehemelte voelt laagjes romige toffee met tropisch fruit en een vleugje kokosnoot, gevolgd door verfijnde kruiden.
Zachte amandelen en chocolade vermengd met zoete vanille.
Zacht in de afdronk.

McGibbon's Gold Ribbon 8 Years Old

McGibbon’s Gold Ribbon 8 Years Old

McGibbon’s Gold Ribbon 8 Years Old
Deze 8 jarige Whisky is een stuk voller en krachtiger dan zijn kleine broertje. Lekker puur, misschien iets gekoeld of eventueel enkele ijsblokjes. Een heerlijke blend voor elk moment voor een eerlijke prijs.

Proefnotities:
De neus is helder, fris en fruitig en toffee. Iets van vanille.
Zijn smaak is aantrekkelijk zoet, bezit specerijen en gekarameliseerd fruit.
De afdronk is middellang en redelijk droog. Smaakt naar meer.